CURS „Teste, metode si tehnici utilizate in psihologia clinica pentru evaluarea persoanelor cu dizabilitati (nevoi speciale)- copii”

CURS „Teste, metode si tehnici utilizate in psihologia clinica pentru evaluarea persoanelor cu dizabilitati (nevoi speciale)- copii”, aprobat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite CPR.

20 Aprilie 2019

Formator: Psiholog clinician principal Eliza Nicolaescu, doctorand si supervizor in psihologie clinica, Centrul de Sanatate Mintala Ilfov, membru al Comisiei Medico-Legale Psihiatrice din cadrul IML Ilfov.

Ce este si cui ii este adresat Cursul „Teste, metode si tehnici utilizate in psihologia clinica pentru evaluarea persoanelor cu dizabilitati (nevoi speciale)- copii”?

Cursul este aprobat de comisia de specialitate CPR si se adreseaza psihologilor clinicieni in supervizare precum si celor cu treapta de autonom si specialist.

Ce informatii primesti la acest Curs?

Cursul are la baza informatii si activitati practice.

Prezentarea probelor si metodelor utilizate in evaluarea clinica a copilului cu nevoi speciale:

  • redactarea fisei de evaluare solicitata de Comisia de Handicap
  • modele de interviul clinic si fisa de observatie clinica
  • prezentarea diverselor scale de evaluare a nivelului de dezvoltare: Denver, Gesell, Nepsy, Brunet – Lezine, California, Bayley
  • prezentarea testelor utilizate in evaluarea coeficientului de inteligenta si nivelului de dezvoltare intelectuala: Scala de inteligenta Wechsler (W.P.P.S.I.) – prescolari, bateria experimentala privind nivelul de dezvoltare intelectuala a copiilor de 6-10 ani, scala metrica a inteligentei NEMI (Zazzo), Scala de inteligenta Stanford – Binet, Scala I.S.C. (Wechsler) pentru scolari, Testul Dearborn, Matricele progresive standard RAVEN, Scalele Mc Carthy, Scalele Bayley, Testul GOODENOUGH – Omuletul etc.
  • prezentarea scalelor utilizate in evaluarea limbajului – Probe pentru evaluarea limbajului in functie de varsta, Proba de vocabular Rey etc.
  • materiale si probe alternative celor clasice.

Care este structura si care sunt temele abordate in cadrul Cursului?

  • Psihopatologia neuro-dezvoltarii din perspectiva DSM IV-R si DSM V (retardul mental – intarzierea mintala, tulburarea de limbaj, tulburarile pervazive de dezvoltare, tulburarea de hiperactivitate/deficit de atentie, psihopatologia conduitelor motorii)
  • Stadiile dezvoltarii intelectuale (Piaget)
  • Metode, probe si teste pentru evaluarea psihologica a copiilor cu dizabilitati. Prezentarea probelor si metodelor utilizate in evaluarea coeficientul de dezvoltare, coeficientul de inteligenta pe diferite varste de dezvoltare, evaluarea principalelor procese psihice (atentie, memorie, nivel perceptual, limbaj), motricitate, maturizarea psihosociala, personalitate
  • Redactarea protocolului de examen psihologic. Ilustrarea evaluarilor psihologice in studii de caz concrete.

In ce perioada si care este durata cursului?

Sambata                  20 Aprilie 2019                     Orele 10:00 – 20:00

Care este LOCATIA?

Centrul de Excelenta in Consiliere si Dezvoltare Personala

PSYBEARS SOUL CENTER

Adresa: Str. Mihail Kogalniceanu nr. 20 bl.1K sc. D ap.9 Brasov

Contact: 0728 094 898 l 0735 663 118

Care este tariful si cum platesc?

250  lei / cursant

se achita prin transfer bancar catre:

IPADSM Asociatia Institutul de Psihologie aplicata in domeniul Sanatatii Mintale

Cont: RO05INGB0000999907042439

Banca: ING BANK

CIF 36389295

cu mentiunea “Taxa Curs acreditat IPADSM”

Nota

Persoanele care participa la ambele cursuri din acest week-end respectiv 20 – 21 Aprilie 2019 ( CURS „Teste, metode si tehnici utilizate in psihologia clinica pentru evaluarea persoanelor cu dizabilitati (nevoi speciale)- copii”, aprobat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite CPR si Dementa si tulburarea organica de personalitate. Teste, metode si tehnici utilizate in psihologia clinica pentru evaluarea persoanelor cu dizabilitati” 10 Credite”), au parte de discount si vor achita suma de 450  lei.

FORMULAR DE INSCRIERE curs Copii

CUMPARA AICI

 PROGRAM

Luni – Vineri 09:00 – 16:00
Sambata Evenimente
Duminica Evenimente

 0735 615 294

  ADRESA

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Fa o programare!

PROGRAMEAZA-TE
2019-08-29T13:06:39+00:00