CURS „Actualitati in Evaluarea si Redactarea protocolului de examen psihologic specific Comisiilor Medico- Legale Psihiatrice aflate in cadrul IML-urilor”

CURS „Actualitati in Evaluarea si Redactarea protocolului de examen psihologic specific Comisiilor Medico- Legale Psihiatrice aflate in cadrul IML-urilor”, aprobat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite CPR.

16 Iunie 2019

Formator: Psiholog clinician principal Eliza Nicolaescu, doctorand si supervizor in psihologie clinica, Centrul de Sanatate Mintala Ilfov, membru al Comisiei Medico-Legale Psihiatrice din cadrul IML Ilfov.

Ce este si cui ii este adresat Cursul “ Actualitati in Evaluarea si Redactarea protocolui de examen psihologic specific Comisiilor Medico- Legale Psihiatrice aflate in cadrul IML-urilor”?

Ce informatii primesti la acest Curs?

Cursul este aprobat de comisia de specialitate CPR si se adreseaza psihologilor clinicieni in supervizare precum si celor cu treapta de autonom si specialist.

  • Modele de interviul clinic si fisa de observatie clinica.
  • Teste si metode specifice utilizate in evaluarea clinica a adultiilor: Test MMSE, Test ceas, Scala Reisberg, Scala G.A.F.S, I.A.D.L, A.D.L, C.G.I., Scale ce masoara deteriorarea cognitiva, Scale de evaluare clinica psihopatologica a declinului cognitiv (Global Deterioration Scale), Scala de evaluare a dementei CDR (Clinical Dementia Rating), Scala de memorie Wechsler (WMS), Inventarul clinic multiaxial MCMI-III, Chestionarul STAXI-2 (State-Trait Anger Expression Inventory), Testul completare de fraze adulti (Testul Rotter), Testul de Aperceptie Tematica – T.A.T, Testul Luscher, Testul “Deseneaza o persoana” (adaptare dupa W.H. Urban) etc.
  • Teste si metode specifice utilizate in evaluarea clinica a copiilor: scale de evaluare a nivelului de dezvoltare: Denver, Gesell, Nepsy, Brunet – Lezine, California, Bayley, teste utilizate in evaluarea coeficientului de inteligenta si nivelului de dezvoltare intelectuala: Scala de inteligenta Wechsler (W.P.P.S.I.) – prescolari, Scala de inteligenta Stanford – Binet, Matricele progresive standard RAVEN, Testul GOODENOUGH – Omuletul, prezentarea scalelor utilizate in evaluare a limbajului – Probe pentru evaluarea limbajului in functie de varsta, Proba de vocabular Rey etc.
  • Ilustrarea evaluarilor psihologice in studii de caz concrete.
  • Materiale si probe alternative celor clasice.

Care este structura si care sunt temele abordate in cadrul  Cursului?

  • Prezentarea notiunilor introductive, a problematicii psihopatologiei (DSM IV, Kaplan & Sadock, ICD 10, Tratat de psihiatrie Oxford), notiuni de semiologie a diferitelor procese psihologice (perceptive, de atentie, de memorie, de gandire).
  • Axa I DSM IV: concept, etiologie, manifestari, prevalenta. Trecerea in revista a diferitelor tulburari psihopatologice pe axa I din DSM (tulburarile psihotice – schizofrenia, afective, anxioase, disociative, tulburarile comportamentului alimentar etc. exemplificari prin studii de caz).
  • Axa II DSM IV: concept, etiologie, manifestari, prevalenta. Trecerea in revista a diferitelor tulburari psihopatologice pe axa II din DSM (ex: Tulburarile de personalitate si retardul mintal) – exemplificari prin studii de caz.
  • Prezentarea si cunoasterea etapelor unei evaluari psihologice clinice. Trecere in revista a problematicii psihodiagnosticului, etapa observationala, anamnesticul, evaluarea psihometrica, interpretarea rezultatelor cantitative si calitative, interpretarea semnificatiei psihopatologice.
  • Redactarea protocolului de examen psihologic in cazuri specifice. Prezentarea diverselor protocoale psihologice in functie de scopul evaluarii, recomandari si contraindicatii.

In ce perioada si care este durata cursului?

Duminica ,         16 Iunie 2019                    Orele 09:00 – 19:00

Care este LOCATIA?

Centrul de Excelenta in Consiliere si Dezvoltare Personala

PSYBEARS SOUL CENTER

Adresa: Str. Mihail Kogalniceanu nr. 20 bl.1K sc. D ap.9 Brasov

Contact: 0728 094 898 l 0735 663 118

Care este tariful si cum platesc?

250  lei / cursant

se achita prin transfer bancar catre:

IPADSM Asociatia Institutul de Psihologie aplicata in domeniul Sanatatii Mintale

Cont: RO05INGB0000999907042439

Banca: ING BANK

CIF 36389295

cu mentiunea “Taxa Curs acreditat IPADSM”

Nota

Persoanele care participa la ambele cursuri din acest week-end respectiv 09 – 10 Martie 2019 ( CURS „ Tulburarea psihotica . Teste, metode si tehnici utilizate in psihologia clinica pentru evaluarea persoanelor cu dizabilitati (nevoi speciale)”, aprobat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite CPR si “Actualitati in Evaluarea si Redactarea protocolului de examen psihologic specific Comisiilor Medico–Legale Psihiatrice aflate in cadrul IML-urilor aprobat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite CPR), au parte de discount si vor achita suma de 450  lei.

FORMULAR DE INSCRIERE curs IML

CUMPARA AICI

 PROGRAM

Luni – Vineri 09:00 – 16:00
Sambata Evenimente
Duminica Evenimente

 0735 615 294

  ADRESA

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Fa o programare!

PROGRAMEAZA-TE
2019-08-29T13:38:19+00:00